Klubbtävling 2016

Den första fototävling som vi genomfört sedan vi bildade fotoklubben. Domare och bildbedömare var Hultsfreds Fotoklubb, vars kommentarer till de fem bäst placerade bilderna finns att läsa i anslutning.

Plats 1

Foto: Niclas Ådemark. Väldigt fin bild. Rätt placerad, snyggt ljus. Hästen stämmer i färgton med höstlig bakgrund. Bra skärpa, ligger rätt. Lite känsla av oljemålning. Snyggt jobbat

Plats 2

Foto: Magnus Hugosson. Bröllopsbild! Kul bild. Kanske inte så många bildmässiga poäng, men vinner på känslan helt enkelt. Glädjen hos bruden som äntligen nedlagt sitt byte.

Plats 3

Foto: Tim Eriksson. Mycket känsla. Glädjen smittar av sig. Det syns lång väg hur tjejerna njuter av tillvaron. Reservhästen i bakgrunden upptäckte vi först efter en stund.

Plats 4

Foto: Lili-Ann Andersson. Katten smyger i buskarna. Otroligt skarp och fin bild. Något lite minus för skuggan i nyllet och en väldigt oskarp gren i förgrunden.

Plats 5

Foto: Bertil Andersson. Klassisk gatufotografi funkar alltid. Svartvitt tillför en dimension i bilden. Efter många om och men såg vi att det var Västervik. Flickan väl placerad med sitt gosedjur. Man frågar sig vad hon tittar på.

Plats 6-10 utan inbördes ordning

Foto: Nina Persson